Paul Rem maakt debuut op witte doek

 
Alleen bedoeld voor vorsten en hun gasten (en ook even voor Paul Rem).
Reizen op stand! De staatsietrap leidt naar de Koninklijke Wachtkamer. Alleen bedoeld voor vorsten en hun gasten (en ook even voor Paul Rem). Fotograaf: Paul Kramer

 

APELDOORN – Paul Rem is hard op weg een bekende Nederlander te worden. De conservator van Paleis Het Loo is niet meer van de buis weg te slaan. Sinds vandaag is de Apeldoorner ook op het witte doek te zien. In pak en voorzien van een pochet uiteraard. De Rolls Royce die hem ten dienste stond, voldoet volledig aan zijn vorstelijke imago.

Filmster
Momenteel draait de film, ‘Den Haag, sporen van Oranje’voorlopig alleen in de hofstad ter gelegenheid van de Open Monumentendagen, maar er zijn plannen in de maak om ook zijn fans ter plaatse tevreden te stellen. Gisteravond was de première in het Haagse theater Pathé Buitenhof en meteen is Paul Rem gebombardeerd tot filmster. De bioscoop lijkt als we insiders mogen geloven voor hem te zijn gemaakt.

Sporen van Oranje
Rem neemt op uitnodiging van media- en monumentenzorgwethouder Rabin Baldeswingh de kijker mee naar plekken en monumenten in Den Haag waar de Oranjes hun sporen hebben nagelaten. Kunsthistoricus Rem is een specialist op het gebied van de geschiedenis van de Oranje-paleizen. Net als op tv blijkt hij in staat in drie zinnen een paar eeuwen historie uit te doeken te doen. Vooral de plezierige en zwierige wijze waarop hij dat doet blijft de kijker bij. In de film van Inge le Cointre en Paul Kramer èn op de buis.

Kennis
Rem onderkent zijn kwaliteiten. ,,Ik heb de kennis die je van iemand die zich in kunst en hofcultuur heeft gespecialiseerd mag verwachten. Daarnaast ben ik heel enthousiast voor wat ik doe. Voor tv is het belangrijk dat je al lopend een verhaal voor de camera vertelt om zo de kijker bij de hand te nemen. Dat kan ik dus. Ik probeer levenloze materie iets magisch mee te geven door het te ontsluiten.”