Dr. Paul Rem

Dr. Paul RemBookingSpeakers Academy
Mailmail@paulrem.com
Facebookpaulhrem
Twitter@PaulHRem
LinkedINlinkedin.com/in/paulrem
EnglishResume Paul Rem - English

Dr. Paul Rem is kunsthistoricus, conservator en woordvoerder op Paleis Het Loo. Hij is bestuurslid van diverse musea, internationaal erkend expert ‘Oude meubelen’ en lid van het ‘TEFAF vetting committee’. Naast auteur van diverse (wetenschappelijke) boeken en artikelen is Paul Rem ‘host’ van officiële openingen, dagvoorzitter, geeft lezingen en is presentator in diverse documentaires, films en TV-programma’s.


Wetenschap

Paul Rem studeerde Kunstgeschiedenis en Klassieke Archeologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Zijn twee afstudeerscripties verklaarden de verbouwing van Paleis Soestdijk door de architect Jan de Greef (1815-1821) en de bekroning van het renaissance koorhek van de Haarlemse Sint-Bavo.
In 1998 promoveerde Paul Rem tot doctor in de kunstgeschiedenis op een proefschrift over kerkmeubelen en -sieraden in de grote stadskerken van Dordrecht en Rotterdam van vlak na de beeldenstorm.


Museale collecties

In 1993 trad hij in dienst van Paleis Het Loo. Als conservator beheert hij de collecties meubelen, metalen, interieurtextiel en sculpturen.
Verschillende tentoonstellingen, zowel op Het Loo als daarbuiten, staan op zijn naam.


Media

Paul Rem fungeert als woordvoerder namens Paleis Het Loo.
Naast auteur van diverse (wetenschappelijke) publicaties is Paul Rem ‘host’ in producties van programmamaker Inge le Cointre en regisseur Paul Kramer. Paul Rem is naast zijn bijdragen aan film en reportages vaak te gast in TV- en radioprogramma’s en treedt hij op als spreker en dagvoorzitter. Als kunsthistoricus met een grote kennis van de ‘koninklijke  collectie’ weet hij actuele gebeurtenissen rond het koninklijk huis in een historisch perspectief te plaatsen.


Ervaringen

raad van specialisten
Hermitage Museum Amsterdam
November 2014 – Huidig
raad van adviseurs
Vereniging Rembrandt
January 2009 – Huidig
vetting member
The European Art Fair TEFAF
January 2008 – Huidig
conservator/curator/conservateur/
woordvoerder

Paleis Het Loo
January 1993 – Huidig